pivska mušica
BeerFly Brewery

|
RE: anketa, forum, izgled, funkcije
prvo nemoj mi se smijat ako sta provalim
ovako, napravio sam kopiju kompletnog sajta preko ftp-a (filezilla) na računar, a onda prebacio u C:->xampp->htdocs
preko phpmyadmina importovao najfriškiju bazu koju sam neposredno prije exportovao preko admincp-a sa servera na kojem je forum online. znači taze baza.
s obzirom da sam promijenio ime baze na novom (lokalnom) serveru i da se host name promijenio, mora se konfigurisati config file, odnosno dio koda iz tog fajla koji sadrži šifru za pristup bazi i svim ostalim podacima u vezi baze.
taj dio koda iz config.php izgleda ovako:
Quote:$config['database']['type'] = '?????';
$config['database']['database'] = '?????????';
$config['database']['table_prefix'] = '????????';
$config['database']['hostname'] = '????????';
$config['database']['username'] = '??????';
$config['database']['password'] = '????????';
upitnici su tu zato jer ja ništa živo nisam postavljao na localhostu preko xamppa i nemam pojma koji mi je user i password za bazu kad ih nisam ni postavio
pokušavao sam tu kucati 'null' ili ostavljati prazno između navodnika, ali opet ne može da prođe i dobijam ovu mysql grešku
znači traži mi password, ali passworda nema jer ga nisam ni namjestio....
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
|
|
|
|
dbertovi
1.020 OG, 1,95% ABV

|
Pozz Musice!
Moze li ti ovo pomoci?
http://stackoverflow.com/questions/17823189/how-do-i-use-mysql-through-xampp
Ako je instaliran XAMPP, pogledaj u dokumentaciji koji je password za usera root.
Pa:
pod database: 'ime-tvoje-baze'
pod hostname: 'localhost'
pod username: 'root'
pod password: 'password-koji-pronadjes'
Iako ja instaliram Apache/PHP/MySQL zasebno, cini mi se da se kod XAMP/WAMP ili LAMP instalacija, password za root usera mora dodati kod instalacije.
Ako nista ne pomaze, reinstaliraj XAMPP, i uprati gdje se dodaje user kad se prikupljaju podaci za instalaciju.
I zovi ako sta treba.
LP
(31.08.2014, 10:49 )pivska mušica Wrote: prvo nemoj mi se smijat ako sta provalim
ovako, napravio sam kopiju kompletnog sajta preko ftp-a (filezilla) na računar, a onda prebacio u C:->xampp->htdocs
preko phpmyadmina importovao najfriškiju bazu koju sam neposredno prije exportovao preko admincp-a sa servera na kojem je forum online. znači taze baza.
s obzirom da sam promijenio ime baze na novom (lokalnom) serveru i da se host name promijenio, mora se konfigurisati config file, odnosno dio koda iz tog fajla koji sadrži šifru za pristup bazi i svim ostalim podacima u vezi baze.
taj dio koda iz config.php izgleda ovako:
Quote:$config['database']['type'] = '?????';
$config['database']['database'] = '?????????';
$config['database']['table_prefix'] = '????????';
$config['database']['hostname'] = '????????';
$config['database']['username'] = '??????';
$config['database']['password'] = '????????';
upitnici su tu zato jer ja ništa živo nisam postavljao na localhostu preko xamppa i nemam pojma koji mi je user i password za bazu kad ih nisam ni postavio 
pokušavao sam tu kucati 'null' ili ostavljati prazno između navodnika, ali opet ne može da prođe i dobijam ovu mysql grešku
![[Image: mysql%20error%20sheha.PNG]](https://dl.dropboxusercontent.com/u/96786325/mysql%20error%20sheha.PNG)
znači traži mi password, ali passworda nema jer ga nisam ni namjestio....
|
|
|
|
Goggy
1.060 OG, 5,91% ABV

|
Malo sam izgleda kasno naletio na temu..
Ako nije kasno za prijedlog, sugestiju;
Ako je moguće napraviti da kod davanja naziva posta, odmah predlaže sekciju/ podforum u koji će se smjestiti, radi lakšeg kasnijeg snalaženja.
Nešto kao na PIK-u kad objavljuješ oglas.
|
|
|
|
Goggy
1.060 OG, 5,91% ABV

|
Ne, mislio sam na postove.
U pravu si, ali nekoliko puta mi se desilo (a vidio sam da je bilo još i drugih slučajeva) da uđem u temu, namjerno ili slučajno "pogrešno" i postavim post, a onda se on "prebaci" (odnosno administrator  u adekvatniji, što je super.
Sugestija je, ako je moguće kad pišeš post, da forum automatski predlaže gdje bi još mogao da se ubaci, odnosno u koju temu/ podforum.
Probaj na PIK- u objaviti nešto pa ćeš vidjeti kako čim napišeš npr: xbox- daje prijedloge: konzole, dijelovi, igrice...
|
|
|
|