Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Plin
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

RE: Plin
treba mi pomoć od nekoga ko zna u vezi plina. imam bocu od 3kg ovakvu kao na slici:

[Image: gzwm-butla-gazowa-propan-butan-2-kg.jpg]

ovaj navoj je manji nego onaj na velikoj boci od 12kg ali ima redukcija za kupiti, tako da sto se tice navoja ja mogu svoj gorionik navrnuti na ovo.

zanima me da li sva ista pravila vrijede za ovu malu i za onu veliku bocu. ima li ikakve razlike. kod mene je onaj klasični regulator od 30 mbara - moram li možda to mijenjati? gorionik mi je od 8,5 kW ima li to ikakve veze? moze li to sve zajedno da ide na ovu malu od 3kg?

beer
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
libor Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

Naravno da moze , imam ja takvu od 3kg samo kod mene je sigurnosni ventil sa manjim navojem koji odgovara za tu bocu ...
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

ok hvala. nije se zajebavat s plinom, pa pitam za svaki slučaj Smile a ti znači na gorioniku imaš navoj koji odgovara ovom manjem za ovu bocu?
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
libor Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

Ma da slican ovome

http://www.ceger.rs/search?q=ventil&f_Tags=Na%20gas
Find Odgovori
Komi Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Pozdrav. Imam plinski gorionik od 8kw. Razmak imedju posude i gorionika je 5cm. Plamen je plave boje,medjutim potrebno je sat vremena da prokuva 30L sladovine. Takodje se osjeti miris plina u vazduhu i ti bas puno mada je sve pritegnuto dobro. Jedino sto kada pojacam plin plamen mi odskace sa gorionika. Kuvam ispod otvorenog prozora. Da li je to normalno tako?
Find Odgovori
zlimfur Offline
1.100 OG, 10% ABV

Plin
Jel imas na plameniku onaj otvor za podesavanje dotoka zraka? To sto jako mirise na plin moze biti da ti omjer plina I zraka nije bas naj.

U normalnim prilikama trebalo bi da prokuha za nekih 45 minuta. Ako kuhas vani, moras uzeti u obzir I da je trenutno hladno I da treba duze nego inace.

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
WWW Find Odgovori
Komi Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

(02.02.2019, 11:04 )zlimfur Wrote: Jel imas na plameniku onaj otvor za podesavanje dotoka zraka? To sto jako mirise na plin moze biti da ti omjer plina I zraka nije bas naj.

U normalnim prilikama trebalo bi da prokuha za nekih 45 minuta. Ako kuhas vani, moras uzeti u obzir I da je trenutno hladno I da treba duze nego inace.

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

Kuvam unutra kraj otvorenog prozora. Ima tu nastelujem da mi je plamen plav,inace kada zatvorim vise pocrveni. Znaci otvorim samo toliko da je plamen plav. Problem mi je sto kada je skinut lonac mogu dobit veoma jak plamen a kada stavim lonac onda plamen odskace od plamenika i ide svuda okolo.
Find Odgovori
zlimfur Offline
1.100 OG, 10% ABV

a jel imas onaj ventil za visoki pritisak?
WWW Find Odgovori
Komi Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Imam. Ventil ide od nule do osam. Interesuje me koja udaljenost treba biti izmedju kotlica i gorionika? Mora li biti odvojen od zida i koliko?
Find Odgovori
zlimfur Offline
1.100 OG, 10% ABV

kod mene je nekih 5cm.
WWW Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV

Jako je bitan kvalitetan regulator protoka plina, oni Turski su se pokazali kao najbolji
Find Odgovori
Komi Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Je li regulator na boci?Ne znam tacno koji je. Dosao je uz bocu.Msm da je kostao oko 8KM. Nov je. Maslinastozeleni sa crnim dijelom sto regulise pritisak. Ima na gogle slika ali ja nzm ubacit ovdje. Najveci mi je problem sto kada pojacam plamen odskace od gorionika. Nekada se desi da se zapali kod dizne gdje je i usis vazduha. To je neprijatno jer pukne.
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools